Friday, December 2, 2016

Σεμινάριο αυτοαξίας

Στα ταξίδια μου παρατηρώ συχνά, τα κοινά θέματα που δυσκολεύουν τους πολίτες κάθε χώρας. Διαφορετικές εμπειρίες και μαθήματα ο κάθε λαός.


Στην Ελλάδα, μου είναι σαφές πόσο δουλεύουμε με την Αυτοαξία μας. Το βλέπω καθημερινά, όπου πάω, πως μιλάει ο κόσμος, πόσος θυμός υπάρχει, το πρίσμα της αδικίας και της δικαιοσύνης πως επικρατεί σαν κυρίαρχο μοντέλο και γενικά πόσα προβλήματα έχουν όλοι και που τοποθετούν τον εαυτό τους. Η ελλειψη αισθητικής και ευγένειας προς τον εαυτό μας ..Η έλλειψη "καλοποίησης"!

Όταν υπάρχει ανισορροπία στο πόσα λαμβάνω- πόσα δίνω, όταν βλέπω ότι κάποιοι τομείς στη ζωή μου δεν προχωράνε παρά τις προσπάθειες μου, όταν νιώθω θυμό και αδικία, είναι η ώρα να κοιτάξω με κουράγιο και αγάπη για μένα, τι δεν έχω (ακόμα) καταλάβει.
Το σεμινάριο θα διαρκέσει 3,5 ώρες και θα πραγματευτούμε το θέμα της αυτοαξίας μας από πολλές οπτικές γωνίες, σε σχέση με τον εαυτό μας, σε σχέση με τους άλλους, σε σχέση με την κοινωνία, την κακοποίηση κ.α. Θα δούμε από πόσο παλιά στην οικογένειά μας φτάνει το θέμα αυτό και πως έχουμε έρθει εμείς να το λύσουμε.
Θα δούμε σωματικά θέματα που προκύπτουν από αυτό και πως εμείς θα βοηθήσουμε τον εαυτό μας να τα ελευθερώσει.

 Γιατί και με ποιο τρόπο δρω ενάντια στον εαυτό μου και στους άλλους;
Όλοι ξερετε, πόσοι άνθρωποι, συνάνθρωποι μας, ειναι μέσα στο θυμό ή την αυτολύπηση. Προσωπικά, δεν πιστεύω οτι είναι το αποτέλεσμα της κρίσης, αλλά το ότι η κρίση ήρθε σαν μια αφορμή να καταδείξει το πρόβλημά μας.
Είναι καιρός να κάνουμε κάτι για αυτό. Έτσι ακριβώς το πιστεύω. Η αλλαγή έρχεται από μέσα μας, το ξέρουμε όλοι. Ίσως μπορεί ο καθένας από εμάς βοηθώντας τον εαυτό του να μεταδώσει και στον διπλανό του ένα μικρό κύμα να του δείξει την αξία του και να τον βοηθήσει να ξαναπάρει μπροστά.
Θα δουλέψουμε  ενεργειακά και πρακτικά και θα διαλογιστούμε. Θα βρούμε τη χαρά του εαυτού μας. Το σεμινάριο θα είναι μια ωδή στην αξία μας, και πως αυτό έχει παρεξηγηθεί μέσα από τη σύγχρονη κοινωνία και έχει μετατραπεί σε ναρκισσισμό, εγωισμό, και στην πραγματικότητα σε έλλειψη αυτοεκτίμησης.

Σάββατο 17/12/16 στις 16.00-19.00
Human Stasis studio Φωκίωνος 12 Σύνταγμα

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 ΚΥΠΡΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Κόστος: 35€ (χωρίς ΦΠΑ)
Δήλωση συμμετοχής και προκαταβολή 15€  άμεσα για την βέλτιστη οργάνωση του σεμιναρίου. Λιγες θέσεις ακόμα διαθέσιμες! Μην το χάσετε
Οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται.
Μερικές οδηγίες:
• Σας παρακαλώ να φέρετε το δικό σας στρώμα γιόγκα ή γυμναστικής όποιος έχει.

• Να έχετε μαζί σας χαρτί και στυλό για σημειώσεις.

Ίσως το καλύτερο δώρο για τον εαυτό μου για τη νέα χρονιά, πραγματικά...

Αν νιώσετε το κάλεσμα θα σας περιμένω με χαρά!
Ρουλα Παπαθανασίου


Reiki Master
Thai healing massage
Meditation
Seminars



No comments:

Post a Comment