Thursday, June 16, 2016

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

αυτο το διαστημα χρειαζεται να δουμε τα μοτιβα μας
αν αντιδρασουμε με τον ιδιο τροπο οπως παντα, τοτε ειμαστε στα ιδια
αν ομως αντιδρασουμε διαφορετικα, τοτε εχουμε μαθει το μαθημα μας και ελευθερωνουμε ενα κομματι του εαυτου μας, για να προχωρησουμε παρακατω
το βλεπω εντονα εδω και ενα μηνα
μοτιβα παρελθοντικα που ερχονται για να με βοηθησουν να καταννοησω οτι μπορω να ειμαι διαφορετική αν το επιλεξω
δεν μπορουμε να περιμενουμε κατι διαφορετικο όταν συνεχεια αντιδρουμε με τους ιδιους τροπους
Και τοτε ανοιγουν ολα ...

Παιδιά και Νεα Ενεργεια 3

Οταν το παιδι μας αρνειται  να μας φιλησει εμεις δεν πρεπει να παμε κατευθειαν στο αδελφακι του να το φιλησουμε
Γιατι;
Τα παιδια (οπως και εμεις σε καποιο βαθμο) μαθαινουν απο τα βαθυτερα μηνυματα που τους δινουμε περισσοτερο και λιγοτερο απο τα λογια μας. Οταν φιλαμε το αδελφακι του, 
(αφου εσυ μου αρνηθηκες) το παιδι καταλαβαινει οτι ειναι αναλωσιμο και ευκολα αντικαταστησιμο. Εμεις εξυπηρετουμε την αναγκη μας με καποιο τροπο.
Μηπως σας θυμιζει τα μοτιβα του σημερινου ανθρωπου οσον αφορα στις σχεσεις του;
Μηπως να σκεφτω να διεκδικησω το φιλι του παιδιου μου; την τρυφεροτητα του; Μηπως να σκεφτω οτι θα κανω υπομονη μεχρι να επιλεξει το ιδιο να σεβεται το συναισθημα του και το ΟΧΙ να ειναι ΟΧΙ και το ΝΑΙ να ειναι ΝΑΙ
Αν καποιος εχει σημασια, αξιζει να περιμενω, αξιζει να τον σεβστω και να του δειχνω ποσο σπουδαιος

ειναι για μενα.
Για δες ποσο αλλαζει η συνειδητοτητα στον πλανητη ετσι...


Thursday, June 2, 2016

Παιδιά και Νέα Ενέργεια 2

Οταν θα συμβει να τσακωνομαστε ή να εχουμε εντονη συζητηση με οποιονδηποτε μπροστα στο παιδι μας (αν μας ξεφυγει κ δεν μπορουμε εννοειται να μην το κανουμε μπροστα του) ειναι απολυτως αναγκαιο να εξηγησουμε στο παιδι μας οτι ΔΕΝ φταιει αυτο, οτι ειναι φυσιολογικο να εκτονωνει κανεις το συναισθημα του, οτι ολοι το αγαπαμε, και πολυ σημαντικο, οτι δεν πρεπει να λαβει το μερος κανενος μεσα του, διοτι δεν γνωριζει ολη την υποθεση κ δεν τον αφορα.
Ετσι βοηθαμε εμεις οι ιδιοι να μη γινονται τα παιδια μας οι θεραπευτες μας μεγαλωνοντας, βοηθαμε στην ομαλη απεξαρτηση τους απο εμας , τους εφησυχαζουμε οτι μπορουμε να παρουμε την ευθυνη των πραξεων μας, τους επιτρεπουμε να ζησουν την παιδικη τους ηλικια, τα απενεχοποιουμε οτι αυτα δεν ευθυνονται για τα προβληματα μας, τους δινουμε ενα υγιες προτυπο ενηλικιωσης κ διαχειρισης των θεματων της ζωης, κ - ποσο σημαντικο!!- τα βοηθαμε να μην παιρνουν μεσα τους κανενός το μερος, αλλα να παραμενουν ουδετερα.
Ελατε να δημιουργησουμε εναν πιο υγιη κοσμο, μια γενια ενηλικων που ξερει καλυτερα απο εμας να διαχειριζεται το συναισθημα κ να μην κλεινει την καρδια της.




Παιδια και Νεα Ενεργεια 1



Στο παιδι σας οταν δεν του κανετε τα χατηρια φροντιζετε να του υπενθυμιζετε οτι αξιζει παρολο που το αιτημα του δεν εισακουεται απο εσας. Καπως ετσι θα ειχαν αποφθεχθει πολλα πολλα συνδρομα ελλειπους αυτοαξιας σε ολους τους ενηλικες. Διοτι οταν δεν εισακουομαι / γινεται το δικο μου, πιθανη αντιδραση του Εγω ειναι οτι "εγω φταιω/ δεν ειμαι αρκετα καλος/ δεν αξιζω " και προσπαθω να κερδίσω την συμπαθεια κ ευνοια σου κανοντας παντα το καλο παιδι.
Απο μικρη ηλικια ηδη στα 2 εκει που αρχιζει να διαμορφωνεται το "Εγω θελω" του παιδιου σιγα σιγα.
Πορτα για ενα καλυτερο αυριο