Monday, January 23, 2012

Η Χάρις, το Έλεος, το Θαύμα που περιμένει ο καθένας μας έρχεται να μας συναντήσει όταν είμαστε έτοιμοι να το αναγνωρίσουμε. Πρέπει να κάνουμε το μισό δρόμο εμείς ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ για να συναντηθούμε με το Όνειρο/ Θεραπεία/ Ευδαιμονία/Ταξίδι της Ζωής μας. 

Και ένα βίντεο για έμπνευση.

Thursday, January 5, 2012

2012, συντονιστείτε!



Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες,
Αφορμή για το σημερινό μήνυμα είναι ένα υπέροχο και θεραπευτικό σεμινάριο που έλαβα μέρος πριν λίγο καιρό με την καθοδήγηση της δασκάλας (μου) Σοφίας Φώσκολου με την Ιόχρου Φλόγα.  Η έμπνευσή μου να σας γράψω τις ακόλουθες γραμμές οφείλεται εκεί.
Θα ήθελα να σας μιλήσω για την ιστορία του αυτοκινήτου, της βενζίνης και τη δέσμευση.
Φανταστείτε έναν άνθρωπο που γυρνά τον κόσμο. Κάποια στιγμή στη ζωή του αποφασίζει να μην είναι πλέον εκτεθειμένος στις ανεμοθύελλες, στις βροχές και στα καιρικά φαινόμενα και έτσι το πρώτο εργαλείο, για την προστασία του, αποφασίζει να είναι ένα αμάξι. Θέλει να αγοράσει ένα αμάξι λοιπόν για να γυρνά προστατευμένος τον κόσμο, το αγοράζει, και είναι χαρούμενος. Όταν έρχεται η πρώτη δύσκολη στιγμή όμως, μπαίνει στο αμάξι του αλλά συνειδητοποιεί ότι δεν έχει βενζίνη. Έτσι, ναι μεν έχει προστατευθεί (και έχει επιτευχθεί ο στόχος του), όμως τελικά συνειδητοποιεί ότι θα ήταν καλύτερα αν είχε βάλει και βενζίνη στο αμάξι του για να φύγει από αυτό το σημείο. Θα μπορούσε να το είχε κάνει χτες, αλλά ήταν πολύ απασχολημένος με άλλα πράγματα και δεν είχε χρόνο.
Τώρα, θα μου πείτε που θέλω να καταλήξω, σωστά; (παρεμπιπτόντως αυτή η ιστορία δεν είναι υπαρκτή, ελπίζω να είμαι καλή παραμυθού)
Τα δύσκολα καιρικά φαινόμενα είναι οι δυσκολίες της ζωής. Το αμάξι είναι το χέρι βοηθείας που αποφασίζει να δώσει κανείς στον εαυτό του. Τι χρώμα, τι μέγεθος κτλ δεν έχουν σημασία, και ανάλογα, το είδος της βοήθειας που θα επιλέξει κανείς να είναι το όχημα του στο ταξίδι της ζωής, δεν έχει σημασία (διαλογισμός, Reiki, Yoga, ομοιοπαθητική, ανθοιάμματα, κρύσταλλοι, βελονισμός  κτλ).  Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ο συντονισμός, αυτό το αμάξι να έχει και βενζίνη να σε πάει παρακάτω. Αυτό είναι το μήνυμα σήμερα:
Συντονιστείτε!!
Για να έρθω ολοκληρωτικά σε αυτό που θα θελα να σας πω, δεσμευτείτε προς τον εαυτό σας ότι η βοήθεια που ζητήσατε και είναι στη διάθεση σας, θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από εσάς.
Λέγοντας «συντονισμό» αναφέρομαι στις ομάδες που υπάρχουν και στήνονται. Όλοι βγαίνουμε από το δρόμο μας, έχουμε τις περίεργες μέρες μας, όλοι έχουμε ερωτήματα, έχουμε θέματα που προκύπτουν προς συζήτηση… συντονιστείτε σε ομάδες! Αυτή είναι η βενζίνη στο όχημα σας αυτή την περίοδο που διανύουμε.
Θέλω να σας ενθαρρύνω να συμμετέχετε σε ομάδες που σας ενισχύουν, σας υποστηρίζουν, σας βοηθούν όταν λοξοδρομείτε, σας γειώνουν όταν χρειάζεται, σας ενισχύουν, σας συντονίζουν, και γενικά μαζί κάνετε ένα έργο, μοιράζεστε το ταξίδι σας. Είναι πολύ σημαντικό να δεσμευτείτε σε κάτι τέτοιο. Όλοι είμαστε δάσκαλοι και ταυτόχρονα μαθητές. Η γνώση μεταλαμπαδεύεται από τον έναν στον άλλον. Πραγματικά δεν έχει σημασία τι είδους ομάδα θα επιλέξετε και ποιος θα είναι ο συντονιστής της. Θα το νιώσετε ο καθένας για τον εαυτό του τι του ταιριάζει. Το ποιο σημαντικό είναι να δεσμευτείτε.
Οι λέξεις «πειθαρχία» και «ξεβόλεμα» είναι συχνές στα κείμενα μου. Σας ενθαρρύνω και σας προτρέπω να πειθαρχήσετε στον εαυτό σας και να ξεβολευτείτε. Άφοβα!
Οι δικαιολογίες για την έλλειψη χρόνου και χρήματος είναι πραγματικές; Αναρωτηθείτε σας παρακαλώ. Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορεί κανείς να κάνει με πολύ μικρό κόστος ή και δωρεάν, που όμως είναι τόσο ωφέλιμα για τη ψυχή μας και το ταξίδι της ζωής μας. Επίσης, δίνουμε τόση πολλή ενέργεια και χρόνο σε καθημερινά «πρέπει» και αμελούμε την πνευματική μας τροφή. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων νομίζω. Ελέγξτε τις προτεραιότητες σας, στη νέα αυτή εποχή της ανθρωπότητας, είναι αναγκαίο.
Διανύουμε περίοδο αποτοξίνωσης από τις μπλοκαρισμένες ενέργειες που κουβαλούσαμε χρόνια, ενδυνάμωσης του πυρήνα μας, θεμελίωσης της πραγματικής αγάπης, συμφιλίωσης και αποδοχής του εαυτού μας, κατανόησης, συγχώρεσης και συμπόνιας για τον εαυτό μας πρώτα και κατ’ επέκταση για το συνάνθρωπο μας. Σκεφτείτε το.
Σας προσκαλώ επίσης να ανυψώσετε το μεγαλείο της ψυχής σας πάνω από τον ανταγωνισμό, την επίκριση, τον έλεγχο, τις τύψεις και τις ενοχές, τη θυματοποίηση, την μιζέρια και κυρίως το φόβο. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΩΣ.
Όλα θα περάσουν, όλα είναι ήδη χτες και όλοι εμείς, οι εργάτες του φωτός, είμαστε αυτοί που με πυξίδα την καρδιά μας ανεβάζουμε την πορεία της ανθρώπινης αλυσίδας σε ανώτερες δονήσεις (με όλη αυτή τη δουλειά που κάνουμε καθημερινά με τον εαυτό μας και θα κάνουμε μέχρι το τέλος μας).
Χωρίς να παίρνουνε τα μυαλά μας αέρα και με την ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ γείωση που χρειάζεται σας στέλνω αυτό το μήνυμα περί δέσμευσης για το 2012.

Όλα τα παραπάνω, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ. Όπως λένε οι δάσκαλοι και το άκουσα  από τη Σοφία «είμαστε σε ένα πλανήτη ελεύθερης βούλησης». Η καρδιά μας κρίνει τι είναι σωστό για τον καθένα μας. Και μόνο αυτή.

Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου
«Καλή χρονιά και καλή πλεύση στο 2012».
Με αγάπη
Ρούλα

Σοφία Φώσκολου (δεν αποτελεί διαφήμιση, αποτελεί ευχαριστία)