Wednesday, July 20, 2011

Η καθημερινότητά μας είναι ανάλογη με το τι θέλουμε να εμπειραθούμε.


Είμαστε υπεύθυνοι για ότι βιώνει ο καθένας μας, αφού σε κάποια στιγμή στη ζωή μας αποφασίσαμε συνειδητά ή ασυνείδητα να βιώσουμε την αντίστοιχη εμπειρία. Κατανοώντας αυτή τη φράση από την καρδιά και όχι από το μυαλό και τους περιορισμούς του, δεν υπάρχει σωστό και λάθος, όλα είναι εμπειρίες!
Όσο πιο γρήγορα αποδεχτούμε την κάθε εμπειρία στη ζωή μας, τόσο περισσότερο «βουτάμε» σε αυτήν ενεργειακά και στη συνέχεια την απελευθερώνουμε και προχωράμε στην επόμενη.
Όσο πιο συνειδητά βιώνουμε το παρόν, όσο είμαστε στη στιγμή και δεν επιτρέπουμε στο μυαλό, στους φόβους ή στις προσδοκίες του να μας αποπροσανατολίζουν, τόσο πιο γεμάτοι ενεργειακά είμαστε, δεν έχουμε απώλειες ενέργειας. Έτσι βιώνουμε την εμπειρία στο μέγιστο βαθμό της…
Τι μένει να κάνουμε λίγο πιο πρακτικά;
Να αναπνέουμε συνειδητά και ότι κάνουμε να είναι συνειδητό
Να αποδεχόμαστε τις καταστάσεις στις οποίες βρισκόμαστε, ακόμα και αν δεν μας αρέσουν. Όταν γίνεται αυτό, πάντα κάτι αλλάζει (και πιο γρήγορα)
Να αναλαμβάνουμε την ευθύνη του εαυτού μας
Να μην είμαστε τόσο αυστηροί με τις επιλογές μας, με το ποιοι είμαστε και το πως ζούμε. Κατανόηση, απελευθέρωση από την επίκριση και τις ενοχές
Εμπιστοσύνη στον εαυτό μας
Να επιλέγουμε συνειδητά τι θέλουμε να εμπειραθούμε
Σημασία έχει η ενέργεια που προσδίδουμε στο κάθετι, ακόμα και αν φαίνεται ίδιο με κάτι που έχουμε ξανακάνει (επιφανειακά)- με άλλα λόγια, έχει διαφορά να αφήνω μια κατάσταση να με παρασέρνει και να είμαι έρμαιό της, από το να επιλέγω συνειδητά να μπαίνω μέσα σε αυτήν για την εμπειρία αυτής στη ζωή μου.
Τα καλύτερα είναι εδώ και τα ζούμε!


Thursday, July 14, 2011

Τίποτα δεν είναι δεδομένο, όλες οι σχέσεις θέλουν δουλειά.


'Ενα απο τα πιο δύσκολα πράγματα στις ανθρώπινες σχέσεις είναι την ώρα της πίκρας και της απογοήτευσης μεταξύ των δύο, να μείνει κανείς πιστός στα καλά του άλλου, σε αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά που σε έκαναν να τον εκτιμήσεις, να τον αγαπήσεις και να τον βάλεις στη ζωή σου συνειδητά. 'Ολοι οι άνθρωποι έχουμε δικαίωμα στο λάθος, όλοι έχουμε το δικαίωμα να περνάμε δύσκολες στιγμές που επηρεάζουν τη σχέση μας και τελικά όλοι έχουμε δικαίωμα στην αλλαγή... 

Καθαρά ενεργειακά μιλώντας, όταν επικεντρωνόμαστε στα αρνητικά του άλλου ανθρώπου, αυτά θα ελκύουμε όλο και πιο συχνά, ενώ η πίστη μας στα καλά του στοιχεία τελικά θριαμβεύει και τον βοηθά και τον ίδιο αλλά και εμάς να επανέλθουμε.

Και αυτή η επανένωση είναι πάντα θριαμβευτική, δένει ακόμα περισσότερο τους ανθρώπους, και αναδεικνύει τους αληθινούς δεσμούς φιλίας και αγάπης μεταξύ μας. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι άνθρωποι γύρω μας είναι απλά ο καθρέφτης του τι έχουμε μέσα μας, είτε το γνωρίζουμε, είτε όχι. 

Από την άλλη, αν δεν υπάρχει επανένωση, τότε και αυτό καλό είναι, λιγότερες περιττές αποσκευές στο ταξίδι της ζωής, ένας κύκλος που έφτασε στο κλείσιμό του. Είμαστε ευγνώμονες για ότι καλό διδαχθήκαμε και προχωράμε παρακάτω.

Είναι σημαντικό όμως να τιμάμε τον άλλον. Στη σημερινή εποχή του Εγω, δεν ξέρουμε καν τι σημαίνει να αποδέχεσαι και να τιμάς τον άλλον τον άνθρωπο. Δεν ξέρουμε βασικά να αγαπάμε, να αποδεχόμαστε και να τιμάμε τον εαυτό μας....

Αναφέρομαι σε όλες τις σχέσεις, τις φιλικές, τις ερωτικές, τις οικογενειακές, τις επαγγελματικές. Όλοι φαίνεται να είμαστε ρουφηγμένοι στον μικρόκοσμο μας.

Είναι καλό να βγαίνουμε από τον μικρόκοσμό, από το δράμα, από την πεποίθηση ότι "έχω δίκιο μόνο εγώ"  και κυρίως από τον εγωισμό μας. 
Μας κάνει καλύτερους.
Δεν έχει σημασία, ποιος θα κυριαρχήσει, η αγάπη δεν  έχει σχέση άλλωστε με αυτό.

Monday, July 11, 2011

Being grateful

Being grateful is a state of living. Every person and every situation is the carrier of a new beginning and that comes along with blessings and lessons.

Being grateful allows you to enter the big picture and understand.
Being grateful protects you from drama and the darkness.
Being grateful reminds you that you are a human being and not a god
Being grateful is the key to abundance. Unlocks new possibilities, new beginnings, new people, new ideas, undiscovered feelings, prosperity and hapiness.